středa 1. prosince 2010

Exkurze do mexické nemocnice s happy-endem

Včera se nám nechtěně naskytla možnost se podívat do mexické nemocnice a ověřit, jak dobře funguje naše pojištění...

Kolem desáté večer totiž naší českou spolubydlící a kamarádku začaly trápit obrovské křeče v břiše. Dlouho jsme neotáleli, zavolali mexičanovi Marcovi bydlícímu poblíž a vyrazili do nemocnice. Nechtěli jsme riskovat a navíc máme kvalitní pojištění AIG, takže jsme se rovnou vydali do kvalitní soukromé nemocnice... Při příjezdu jsme byli překvapení- čekali jsme bůhvíjakou rozvojovkovou nemocnici, ale tady bylo čisto, útulno a celá nemocnice byla jak obří hotel se vstřícným personálem. Jenže pak jsme zjistili, kolik celá ta sranda stojí, a prokázala se naše nepřipravenost.

Nejprve nám všem došel kredit na mobilech, což značně komplikovalo situaci. Hned po prvním vyšetření kamarádky jsme šli zúčtovat vstupní poplatek- chtěli po nás zálohu na vyšetření 5.000 pesos (7.500 korun) a samozřejmě jsme nikdo u sebe tolik peněz neměl, natož funkční kartu. Pak z nich vylezlo, že jestli kamarádku budou hospitalizovat, potřebujou zálohu 20.000 (30.000 korun)! Pojišťovna v noci bohužel transfery peněz neprovádí, a tak když se ukázalo, že kamarádka si tam den dva opravdu pobude (naštěstí nebyla potřeba operace a dnes už je jí docela dobře), volali jsme Juanovi a ten přijel s kartou a pěnězmi. Nakonec jsme tam my čtyři (já, Bára, Juan a Marco) pobíhali, vyřizovali a čekali cca do čtyř do rána.

Vše dobře dopadlo, kamarádka je v pořádku a vyvázne z této příhody jen s dietou. Zajímalo by mě, co by se dělo, kdyby se někomu stalo to samé a neměl tu kamarády, ať už české nebo mexické...

Žádné komentáře:

Okomentovat